21 Nisan 2011 Perşembe

Career Days- Genç Kaptan Akın GÜR konuğumuzdu

       This month we have a special guest for career days. Akın GÜR, a young captain and a brother of one of our students. 
       GÜR said" I have wanted to be a captain since my childhood. So I have studied and entered a good university on marine. Now I'm happy because I like my job."
  
      He told about his school life and good and bad sides of his job.He, then answered our questions. He was an unusual career days guest for our students.


Kariyer Günlerine Genç Kaptan Akın GÜR konuk oldu

      Okulumzda Kariyer Günleri devam ediyor. Bu ayki konuğumuz, Çankırı için değişik mesleklerden birisi olan Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisi Akın GÜR oldu.

      Öğrencilerimizden birinin abisi ve Çankırı’da çok bilinmeyen bir mesleğin mensubu Akın GÜR Çankırılı olup, 2005 yılında Çankırı Anadolu Lisesi’nden mezun olarak İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi, Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünü kazandı. 2010 yılında Lisans eğitimini bitiren Akın GÜR, Öğrencilere mesleği tercih etmesine etki eden faktörleri ve öğrencilik hayatını anlattı.

    Azimli ve kararlı bir şekilde çocukluğundan beri istediği üniversiteye yerleşip istediği mesleği icra etme fırsatını yakalayan bir kişi olduğunu belirten GÜR, öğrencilerimize, “Başarı sizlerin elinizde, istediğinizde ve çok çalıştığınızda mutlaka olmak istediğiniz yerde olacaksınız. Derslerinize çalışırken sosyal faaliyetlerde de bulunmalısınız ki, hem dinlenmeye, hem eğlenmeye fırsat bulmalısınız. Başarının tadını ancak bu şekilde alabilirsiniz” dedi.

      Akın GÜR, öğrencilerin ilgiyle dinledikleri denizcilik mesleğinin tüm ayrıntılarını, nasıl bu üniversitelere girildiğini, hangi eğitimlerden geçtiklerini ve çalışma hayatlarının nasıl geçtiğini, iş bulamama gibi bir sorununun olmadığı bir meslek olduğunu öğrencilere anlattı. Öğrencilerin merakla dinlediği ve soru cevap şeklinde devam eden Kariyer Günleri, Okul adına Öğrenci Zeynep GÜR tarafından abisi Akın GÜR’e çiçek takdimi ile sona erdi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder